Zelf crème maken

Op internet zijn voldoende recepten te vinden om zelf crème te maken. Ik vind het soms nogal moeilijk om te kiezen uit de vele grondstoffen die worden aangeboden. Daarom dit lijstje met veilige ingrediënten voor je huid.

Belangrijke tip bij zelf crème maken: maak nooit te veel crème aan want dan voorkom je dat je houdbaarheidmiddelen hoeft te gebruiken. En die zijn vaak niet goed voor je huid. Bekijk ook de lijst met stoffen die haaks staan op de anti-aging trend.

Ingrediënten voor maximale hydratatie

Lecithin (en/of water, alcohol, ethanol) = lipsomen (100%)
Hyaluronic Acid = hyaloronzuur (5%)

Vitaliseren, bescherming en celvernieuwing

D-Alpha-Tocopherol Acetate = natuurlijke vitamine E
D-Mixed-Tocopherols = natuurlijke vitamine E mengsel
Retinyl Palmitate = natuurlijke vitamine A
(Sodium) Ascorbyl Phosphate -= natuurlijke vitamine C
Panthenol = provitamine B5

De basis van zelf crème maken: verzachten en voeden

Verzacht, bescherm en voed de huid met hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën en wassen met een hoge concentratie meervoudig onverzadigde vetzuren (vitamine F), zoals:

Oliën
Arganolie
Jojobaolie
Teunisbloemolie
Macadamiaolie
Sesamolie
Sheabutter

Huideigen lipiden en wassen
Caprylic/Capric Stearic Triglycerides
Cetearyl Octanoate
Lecithine
Glycerol
Glycerol Stearate

Deze lijst is niet volledig, er zijn veel meer goede oliën te koop. Ik gebruik zelf vaak enkel olie voor mijn huid en gebruik bijna geen gezichtscrèmes meer. Mijn huid is altijd vol gevoed, ik sla soms wel een weekje over met voeden.

Stoffen ter versterking van de natuurlijke beschermlaag

Allantoin
Citric Acid
Lactic Acid

Natrium Lactate
Sodium Lactate
Urea

Bij te korten (droge of schrale huid)

Ceramids
Glycolipids
Phospholipids
Sphingolipids

Vermijd zinloze en overbodige ingrediënten. Vaak worden in cosmetica goedkope vulstoffen gebruikt die helemaal niets toevoegen aan waarde. Sterker nog, soms zijn ze ronduit schadelijk. Je lichaam is geweldig intelligent dat niet veel nodig heeft (als je gezond leeft). Ondersteuning is altijd goed maar geef liever wat meer uit aan goede ingrediënten dan dat je de portemonnee vult van fabrikanten om hun reclames mee te betalen.

Opmerking: dit artikel is geschreven door een gezondheidsbewuste consument. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst, hoewel deze met zorg is samengesteld en beroepen ons op vrijheid van meningsuiting. Voel vrij om te reageren op dit artikel om feiten of fabels over anti-aging te verhelderen. Dank u wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *