Witte tanden met huismiddeltjes

Tips voor witte tanden

Prachtige witte tanden, wie wil dat nou niet? Helaas verkleuren onze tanden naarmate wij ouder worden. Koffie, rode wijn, roken, etc. heeft allemaal effect op de kleur van ons glazuur. Ook ik, inmiddels eind 40, vind dit ontzettend jammer. Op mijn zoektocht om zonder dure behandeling toch stralende witte tanden te krijgen heb ik alles geprobeerd. Graag deel ik mijn ervaringen met u.

De huismiddeltjes top 5 voor witte tanden

  1. Spoelen met olie (oil pulling)
  2. Poetsen met kurkuma
  3. De schil van een banaan
  4. Aardbeien
  5. Poetsen met baking soda

Oil pulling (spoelen met olie) – Dit komt erop neer dat je iedere ochtend op de nuchtere maag ca. 20 minuten spoelt met een natuurlijke en pure olie. Door de olie tussen je tanden door te zuigen en duwen komen er enzymen vrij. Deze combinatie zou zorgen voor een natuurlijke reiniging van je tanden. Ook meer gezondsheidsvoordelen zijn aan oil pulling toegeschreven. Ik heb weken geprobeerd. Het kokhalzen houdt vanzelf op…. waarbij pure kokosolie nog het prettigst is omdat dit heel waterig wordt. Resultaat? Ik heb geen verschil gemerkt.

Poetsen met kurkuma (geelwortel) – Ik werd verleid om met kurkuma te gaan poetsen omdat ik gelezen had dat de mensen in India hier hun mooie witte tanden aan danken. Kurkuma heet in het Nederlands geelwortel. En het is geel! Als je hier je tanden mee poetst ben je bang dat ze nooit meer wit worden. Maar gelukkig, ze worden er niet geler van. Echter ook niet witter.

Banaan en aardbei – De stoffen in de schil van de banaan of in die van de aardbei zou blekende effecten hebben. Dus een tijd lang ’s ochtends verplicht banaan eten en dan met de schil mijn tanden insmeren. Verschil? Nee. Hetzelfde geprobeerd met aardbei. Verschil? Ook niet.

Poetsen met baking soda – Poetsen met baking soda is niet echt lekker. Je tanden worden er niet witter van, wel lekker schoon. In veel tandpasta’s is ook baking soda verwerkt.

Advies voor witte tanden

Zorg voor schone, verzorgde tanden en ga regelmatig naar de tandarts. Dat is belangrijker dan de witte tandpasta glimlach. Wil je toch wittere tanden? Ga dan naar de specialist. Want de dure tandpasta’s helpen je ook niet verder.

Heb jij wel wittere tanden gekregen met één van deze huismiddeltjes? Laat dan gerust hieronder je bericht (met link) achter.

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...

2 Replies to “Witte tanden met huismiddeltjes

  1. Vroeger woonde ik in België en haalde ik bij de dieetwinkel Dentie, dit is een poeder van verkoolde aubergine en zeezout. Daarmee poetste ik mijn tanden. Lekker smaakt het niet, maar ze werden er wel wit en glad van. Ik bestel het tegenwoordig in Duitsland.

Comments are closed.