Vliegenpoep op je kozijn verwijderen

U kent het vast wel. Zwart-bruine vlekjes op het kozijn, in de meeste gevallen is dit vliegenpoep (of spinnenpoep). Het is eenvoudig te verwijderen met een sopje. Maar als u dit niet gelijk doet kan de vliegenpoep in het hout van het kozijn trekken. Er blijven oranje vlekjes achter…… Help wat, nu?

Dit is te verwijderen maar u moet wel oppassen. Wij delen deze schoonmaaktip met u maar u dient wel te weten uit welke verf uw kozijn bestaat! Lees daarom ons hele artikel.

Heeft u een goede tip voor het verwijderen van deze vlekjes? Dan horen wij dat graag. Laat een bericht achter in de opmerkingen.

Dit zijn oranje vlekjes die achterblijven nadat de vliegenpoep van het kozijn verwijderd is. Waarschijnlijk heeft de vliegenpoep er lang gezeten en is het in het ingetrokken.
Neem een fles spiritus en een wattenstaafje. Dep het wattenstaafje in de spiritus en daarna op de vlekjes van de vliegenpoep. Direct nadeppen met een natte doek. Let op: lees onderstaand wel onze waarschuwing over het gebruik van spiritus op schilderwerk.
Poets met een schoonmaakdoekje over de vliegenpoep. De vlekjes lossen op. Maar, eigenlijk beschadigt u een klein beetje de verf en die lost op! Het is een oplossing voor hoekjes of langs de randen. De verf kan op die plek ook een beetje dof worden. En dat valt ook op! Gebruik het daarom zeker niet op grote vlakke oppervlakken.

Vliegenpoep verwijderen met spiritus

***Waarschuwing ***

Het werkt dus wel, maar gebruik het alleen bij hardnekkige vlekjes die anders echt niet weg gaan en behandel niet het hele kozijn maar stip alleen de poepvlekjes aan! Spiritus bestaat uit alcohol en alcohol lost ook acrylaatverf (watergedragen verf) op. En tegenwoordig wordt er vanuit milieuoverwegingen het meest met acrylaatverf geschilderd. Maar goed, op onze strak wit geschilderde kozijnen waren deze oranje vlekjes ook een doorn in het oog. Hopelijk blijft het hierbij en hebben wij dit paardenmiddel niet meer nodig. Voortaan dus vaker de kozijnen afnemen, dat is de beste remedie.

2 Replies to “Vliegenpoep op je kozijn verwijderen

  1. Wat ook goed helpt tegen vliegenpoep op je kozijnen, is een sopje met gewoon waspoeder. Dit is wel zo vriendelijk voor het schilderwerk. Een oplossing met ammoniak wil ook nog wel eens effectief zijn. Kijk echter wel uit. Dit slaat nogal op de adem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *