Vliegen bestrijden

Vliegen… wat heb ik een hekel aan ze. Ze laten overal die vieze poepjes achter, bah. Dat is wel een nadeel van buitenaf wonen. Vroeger in de stad had ik hier toch veel minder last van. Dus al jaren is mijn zomersport vliegen bestrijden. Tijd voor een overzicht wat wel en niet helpt.

Afschrikken in de deuropening

Een tip die vaak terugkomt voor vliegen bestrijden is om een boterham zakje water of een CD in de deuropening te hangen. De glinstering zou vliegen afschrikken. Buiten dat het natuurlijk geen gezicht is… ik heb hiervan geen resultaat gemerkt. Sterker nog, de vliegen gaan er gewoon doodleuk op zitten. Experiment mislukt.

Vliegen bestrijden met geur

Vliegen zouden ook een hekel hebben aan bepaalde geuren. Natuurlijk wil je zelf ook niet in een vieze geur zitten dus ik heb wel gekozen voor etherische olie die ik zelf ook nog lekker vind. Wat heb ik geprobeerd in mijn brander: lavendel, citroen, pompelmoes, geranium…. niks hoor. De vliegen trekken zich er niks van aan. Basilicum zouden ze ook een hekel aan hebben heb ik ergens gelezen. Deze moet ik nog uitproberen. Maar voor de rest zeg ik, experiment mislukt.

Milieuvriendelijke spray

Ik heb een tijd een automatische dispenser in huis gehad met een spray, genaamd Flybusters. Deze natuurlijke spray wordt gemaakt van een plant c.q. bloemen (Chrysantemum). Het is een natuurlijke insecticide die niet giftig is voor mens en zoogdieren. Het wordt veel toegepast in paardenstallen.

Hiermee heb ik goede resultaten behaald! De vliegen komen nog wel binnen maar overleven de spray niet. Dus goed om het onder controle te houden. Echter, mijn mijn is zeer allergisch voor van alles en nog wat. Of hij niet goed op de spray reageerde weet ik niet, maar zijn eczeem werd dat jaar zeer ernstig. Dus de arts raadde ons het gebruik af. “Een slangenbeet is ook puur natuur” zei hij “maar daar ga je ook dood aan….” Tja daar zit wat in. Ik gebruik het nu wel op de zolder om de klustervliegen in bedwang te houden. Maar in de keuken en woonkamer durf ik het toch niet meer te proberen. (Ik zal verder niet uitleggen wat klustervliegen zijn want dat is weer een verhaal apart, lees meer op de site van Rentokil, die legt het duidelijk uit.)

Wie heeft er een goede tip om vliegen te bestrijden? Laat een bericht achter en help andere mensen die deze overlast ook zat zijn!

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *