Uitschuifbare Tulip tafel

uitschuifbare-tulip-tafel-127-177-zwart.jpg

De Tulip tafel is een iconische tafel, ontworpen eind jaren 50 van de vorige eeuw. Nu is er dan eindelijk ook een uitschuifbare versie van deze tafel. Deze uitschuifbare Tulip tafel is er in 2 varianten:

  1. Tulip tafel met een rond blad, uitschuifbaar tot een ovaal blad, door middel van een tussenstuk.
  2. Tulip tafel met een ovaal blad, uitschuifbaar tot een groter ovaal blad, door middel van een tussenstuk.

Het tussenstuk dient apart bewaard te worden. Dit tussen-blad kan eenvoudig zelf geplaatst of verwijderd te worden. De uitschuifbare Tulip tafel is leverbaar met een mat wit of mat zwart blad. De centrale poot (voet) van de tafel is leverbaar in mat – of hoogglans wit of zwart.

Afmetingen Tulip tafel

De ronde uitschuifbare Tulip tafel is leverbaar (en uitschuifbaar) in de volgende afmetingen:

  • 100cm rond, uitschuifbaar tot ovaal 145 x 100cm
  • 107cm rond, uitschuifbaar tot ovaal 152 x 107cm
  • 120cm rond, uitschuifbaar tot ovaal 170 x 120cm
  • 127cm rond, uitschuifbaar tot ovaal 177 x 127cm
  • 137cm rond, uitschuifbaar tot ovaal 187 x 137cm

De uitschuifbare Tulip tafel is ook in een ovale variant leverbaar die van klein ovaal naar groot ovaal blad kan worden uitgeschoven: Deze tafel heeft standaard de afmetingen 160cm x 110cm en kan worden uitgeschoven tot 220x110cm.

Historie uitschuifbare tafel

De Tulip tafel is eind jaren 50 van de vorige eeuw ontworpen door Eero Saarinen. De tafels waren destijds revolutionair en werden enkel door de firma KNOLL geproduceerd. Tegenwoordig zijn er verschillende fabrikanten, met name in Italië, die deze tafel verder ontwikkeld hebben. Een mooi voorbeeld is hier de uitschuifbare versie van de Tulip tafel. Deze tafel komt tegemoet aan de wens van veel mensen die voor dagelijks gebruik een kleinere tafel beter vinden passen, maar bij bezoek de mogelijkheid hebben om de tafel eenvoudig te verlengen naar een groter blad.

Foto onderschrift: hier gaat het om een uitschuifbare Tulip tafel met een mat zwart gelamineerd blad met een diameter van 127cm, die uitschuifbaar is (door middel van het plaatsen van een tussenblad van 50cm) tot een ovale tafel van 177x127cm.

(Dit betreft een ingezonden artikel. Aan de tekst en/of fotomateriaal kunnen geen rechten worden ontleend aan www.verantwoordkiezen.nl)