Tuininrichting; meer regen, vaker warm

Het regent vaker en harder maar ook is het langer extreem warm. Dit vraagt om een andere kijk op tuininrichting. Onderstaande 22 tips vonden wij op de website van de Tuinbranche Nederland. Handig om door te nemen voordat u met de tuin aan de slag gaat.

Tips voor klimaatbestendige tuininrichting

In de onderstaande infographic staan 22 oplossingen en tips om je tuin te beschermen tegen regen en hitte. Bij deze tips wordt ook de impact ervan afgezet tegen de kosten die gemaakt moeten worden. I

tuininrichting
Bron: Tuinbranche Nederland
tuininrichting tips
tuininrichting regen en warmte

Tegels krijgen vaak de schuld

Tegels krijgen vaak de schuld als het om wateroverlast en hitte gaat. In onze ogen niet helemaal terecht. Maar natuurlijk moet u uw tuin niet helemaal vol leggen met tuintegels. Maar verharding hoort nu eenmaal bij tuininrichting. U wilt toch ook lekker schoon en droog in de tuin zitten? Dus we zochten nog even verder en vonden dit artikel over een waterbestendig terras. Ook hier staan hele goede tips in voor een klimaatbestendige tuin.

Oja, en heeft u wel veel tegels en last van groenaanslag door het natte weer? Lees dan ook even ons artikel over aanslag en onkruid bestrijden met azijn.

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...