Tegels kiezen

52486_Sundeck-60x60x2-Classic-SD02_3.jpg

Het is bijna lente. Hét moment om de tuin onderhanden te nemen. Ook in de tuinbranche is het in het Paasweekend druk in de showtuinen van de bestratingsvakhandel. Particulieren gaan massaal op jacht naar de ideale tegel voor de tuin!

Volop keuze in tegels

U zult bij de vakhandel volop keuze zien. Niet alleen van verschillende merken maar ook van verschillende materiaalsoorten. De eerste keuze gaat om de vraag, gaat u voor de nieuwe trend van keramische tegels of voor traditionele betontegels?

De verschillen in buitentegels

De verschillen in tegels zijn groot (lees meer over de verschillen van tegels voor buitengebruik). Qua prijs maar zeker ook qua eigenschappen. Het is belangrijk u vooraf goed te verdiepen in wat u mag verwachten van een terrastegel. U moet zich niet alleen focussen op het design.

Kiest u voor een betontegel, dan raden wij u aan te kijken naar een tegel die een beschermende coating of impregneer heeft meegekregen. Anders kunnen deze tegels erg snel groen worden en lastig schoon te maken. Let op: het is een misverstand dat tegels met een coating niet groen worden. Buiten wordt alles groen! Een beschermende laag zorgt er alleen voor dat de poriën afgesloten worden en vuil/alg minder goed kan binnen dringen. Ook zorgt dit ervoor dat de tegels makkelijker schoon te maken zijn. Maar… het betekent niet dat ze nooit groen worden!

Bij een keramische tegel is de kwaliteit van het keramiek belangrijk maar ook wat er nodig is voor de aanleg van een terras. De dikte van het keramiek is hiervoor bepalend. Maar er zijn ook combinatie producten, zoals de twee-in-één tegel GeoCeramica®.

Alle informatie over sierbestrating vindt u op onze website www.mbi.nl. Neem gerust een kijkje voordat u bij de vakhandel naar binnen stapt.

(Beste lezer, dit is een gesponsord artikel.)