Tandpasta’s voor witte tanden

Helpen whitening tandpasta’s voor wittere tanden?

Prachtige witte tanden, wie wil dat nou niet? Helaas verkleuren onze tanden naarmate wij ouder worden. Koffie, rode wijn, roken, etc. heeft allemaal effect op de kleur van ons glazuur. Ook ik, inmiddels eind 40, vind dit ontzettend jammer. Op mijn zoektocht om zonder dure behandeling toch stralende witte tanden te krijgen heb ik veel whitening tandpasta’s geprobeerd. En eigenlijk kom ik tot één conclusie, het werkt niet. Maar zijn wel slecht voor de portemonnee! Je betaalt wel 2 tot 8 keer zoveel voor eigenlijk hetzelfde effect als met een gewone tandpasta. Onderaan deze pagina vind je een link naar een overzicht van de tandpasta’s die ik getest heb en de beste uitkomst.

Kleurstoffen te lijf gaan

In onze voeding zitten allerlei kleurstoffen die op onze tanden gaan zitten. En dat is wat whitening tandpasta’s te lijf gaan. Maar dat doen gewone tandpasta’s eigenlijk in de meeste gevallen ook al. Door middel van een ‘polijstmiddel’ wordt de oppervlakte verkleuring aangepakt. Een gewone anti-tandsteen tandpasta bevat bijvoorbeeld vaak een zelfde soort polijstmiddel.

Mijn tanden lijken wel witter na het poetsen?

Whitening tandpasta’s maken je tanden niet witter, maar líjken je tanden witter te maken. Er is meestal een optische witmaker aan is toegevoegd, wat maar een tijdelijk effect heeft.

Kunnen tanden slijten van whitening tandpasta’s?

Naar wat ik gelezen heb is glazuur zo hard, dat kun je niet slijten met tandpasta. Fabrikanten zouden daar ook niet bij gebaat zijn en daarnaast worden er uiteraard wel eisen gesteld aan tandpasta. We mogen er dus vanuit gaan dat ze veilig zijn voor onze tanden.

Keuze maken uit tandpasta’s

Hoe kies je nu een goede tandpasta? Ik heb vandaag van een aantal tandpasta’s die ik geprobeerd heb de ingrediënten uitgezocht. En eigenlijk schrik ik wel van de chemische middelen die ik elke dag in mijn mond stop. Ook al spoel ik mijn mond, de kans dat ik toch iets inslik is best groot. Ik ga dus zeker op zoek naar een tandpasta met de meeste natuurlijke ingrediënten. Verder is fluoride een belangrijk component. Sommige whitening tandpasta’s bevatten geen fluoride. Ook iets om op te letten.

Nieuw: zwarte tandpasta’s

Een nieuwe trend lijkt zwarte tandpasta. Deze tandpasta’s zijn zwart door de toevoeging van actieve kool. Ook deze heb ik geprobeerd maar de actieve kool is gewoon een polijst middel, net als dat Silica is in andere whitening tandpasta’s. Ik heb niet echt een verschil kunnen bemerken. Behalve dat ook deze zwarte tandpasta’s weer een stuk duurder zijn dan een normale.

Hier vind je een ingrediëntenlijst van een aantal whitening tandpasta’s

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...