Schade aan huurauto

Schade aan een huurauto in het buitenland

Deze maand was ik op vakantie in het buitenland. Ik huur altijd een auto. Omdat ik in Nederland ook al jarenlang schadevrij rijd, sluit ik nooit een allrisk verzekering af. Ook deze keer kreeg ik de vraag. Voor de hele week zou de meerprijs op EUR 160,- komen. Ik bedank vriendelijk voor de optie en zeg dat het niet nodig is. Maar helaas, deze keer heb ik wel schade aan de huurauto gereden. Mijn eigen schuld ook nog. Dat is best balen… Maar gelukkig was er geen ander bij betrokken. Ik was tegen een paaltje aangereden. Dom, dom!

Afkoop maximale risico

Als je een auto huurt in het buitenland krijg je het bedrag te horen waarvoor je maximaal doorbelast kunt worden. Dit was in mijn geval EUR 1.800,-. Dus ik had best wel een beetje een knoop in de maag. Hoe zou het gaan bij het inleveren van mijn huurauto? Houden ze gewoon dit volledig bedrag in? Dat zou niet eerlijk zijn want de schade was zeker geen EUR 1.800,-. Niet dat ik er veel verstand van heb, maar dit zou voor een paar honderd Euro wel gemaakt moeten kunnen worden.

Schade aan huurauto keurig afgehandeld

Bij het inleveren meld ik direct zelf maar dat ik schade aan de auto heb gereden. Want uiteindelijk zien ze het toch wel. Met spanning wacht ik op de inspectie. Eigenlijk ging al uit van het slechtste geval. Maar gelukkig viel het reuze mee. De man legde uit dat het spatbord gespoten moeten worden en dat de kosten hiervan neerkomen op EUR 240,- en van mijn creditcard zou worden ingehouden. Ik vind dit keurig afgehandeld. Je bent toch in een ander land en ze zouden je ook makkelijk kunnen oplichten.

WA-verzekeren of toch maar allrisk?

Dit bedrag is natuurlijk wel EUR 60,- meer dan de volledige afkoop. Maar als ik terugreken naar al die keren dat ik een auto gehuurd hebt blijft dit wel de voordeligste optie. Ik ben er wel van geschrokken want een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus of ik het weer doe? Dat zie ik de volgende keer wel weer… Overigens heb ik de auto gehuurd via Hertz en het ongeluk is gebeurd in Spanje.

Dit artikel is ingezonden door een particulier met als reden dat er eigenlijk geen informatie te vinden was hoe een schadeafhandeling van een huurauto in het buitenland in zijn werk gaat. Mevrouw wilde graag haar ervaring ergens delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *