Onkruid bestrijden met azijn. Niet doen!

Met de wetenschap dat het Roundup bestrijdingsmiddel, met als werkzame stof Glysofaat, behoorlijk schadelijk is voor onze leefomgeving stappen mensen massaal over op andere huishoudmiddeltjes. Maar dit is niet altijd beter! Een van die middeltjes is schoonmaakazijn. Maar ons advies, onkruid bestrijden met azijn; niet doen!

Gebruik van schoonmaakazijn neemt toe

In 2017 werd 11,5 miljoen* liter schoonmaakazijn ingezet tegen onkruid en in 2018 was dat al 16 miljoen**. Het zal naar verwachting in 2019 stijgen tot maar liefst 20 miljoen liter. Naast schoonmaakazijn zijn er nog andere schadelijke huismiddeltjes die veelvuldig worden gebruikt voor het schoonmaken van tuin en terras, zoals chloor en (grote hoeveelheden) zout.

*Onderzoek TNS NIP (2016)
**Onderzoek GfK (2018)

Onkruid bestrijden met azijn is schadelijk

Schoonmaakazijn wordt vaak beschouwd als ‘natuurlijk’ en is bovendien gewoon te verkrijgen bij de supermarkt. Maar, dit alternatief is ook slecht voor de flora en fauna. Zo zit er in schoonmaakazijn zelfs een dubbele hoeveelheid actieve stof in vergelijking met professioneel gebruikte bestrijdingsmiddelen. Volledig terecht dus dat de EU schoonmaakazijn heeft verboden in de toepassing bij niet-agrarische onkruidbestrijding. Het richt ernstige schade aan bij levende organismen en planten. Dit alternatief kunt u dus het beste vermijden. Als ook zout en chloor, de effecten van deze middelen op het milieu zijn nog niet beoordeeld. [Informatie Rijksoverheid]

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...