Modetalente betrouwbaar?

Is de online webshop Modetalente betrouwbaar? Kan ik hier veilig kleding kopen? Lees deze ervaring voordat u hier iets aanschaft.

Modetalente betrouwbaar of oplichting?

Ze adverteren met mooie kleding voor hele leuke prijsjes. Erg aantrekkelijk om op deze webshop te bestellen. Ik ben hierdoor zelf ook verleid. Op de website Modetalente kun je lezen dat ze iets langere levertijden hanteren. Oké, daar kan ik voor deze prijzen wel mee leven.

Modetalente ervaring

Ik heb besteld. Dan reken je af met, jawel, een Chinees bedrijf (of iets in die richting). Oké, niet gelijk argwanend worden dacht ik nog. Er zijn vast ook goede Chinese bedrijven… Maar dan begint het lange wachten. Ik heb geen inlog of online account dus ik kan niks terugzien. Misschien niet goed aangevinkt bij bestellen, ik weet het niet.

Na twee weken stuur ik maar eens een mailtje via het Modetalente contact formulier. Ik krijg een track & trace code toegestuurd. Dat ziet er veelbelovend uit. Het pakketje lijkt verzonden. Maar na dagen wachten lijkt er maar niks te gebeuren met het pakketje. Na 20 dagen komt het pakketje aan in Nederland, zo lijkt het. Maar ook dan weer dagen geen activiteit en zeker geen pakket bij mij afgeleverd. Dan ga je je toch afvragen, is Modetalente betrouwbaar of ben ik nu echt online opgelicht? Dat is me nog nooit overkomen. Misschien ben ik te goed van vertrouwen geworden.

Google maar eens op Modetalente

En dan ga ik googelen op Modetalente. Had ik dat maar eerder gedaan. Het lijkt echt een frauduleuze online shop. En als mensen al iets ontvangen is het rommel. Ik heb aangekocht via PayPall, dus ik ga maar eens kijken of ik daar gebruik kan maken van de kopersbescherming. Tenslotte laten ze toe dat een frauduleuze webshop gebruikt maakt van PayPal. Ik ben benieuwd of ik mijn geld terugkrijg!

Heb jij ook ervaring met de online webshop Modetalente? Dan horen wij dat graag. Laat je bericht hieronder achter. Ervaringen met PayPal kopersbescherming horen wij ook graag!


Update 28-12-2019

Na mijn klacht via Paypal heb ik iets ontvangen. Maar…. zie hier wat een rommel je krijgt via Modetalente. Plaatje links wat is beloofd… plaatje rechts wat ik heb gekregen. Woorden zijn niet nodig denk ik 😉

modetalente klacht, onbetrouwbaar, opgelicht, fraude

Update 07-01-2020

Na diverse mailtjes voor een retouradres ontvang ik eindelijk onderstaande reactie in mijn mailbox. Ze raden af terug te zenden vanwege hoge kosten en bieden 15% korting aan. Ja ja, echt geen webshop waar je kleding wilt kopen. En nog steeds heb ik geen retouradres.

13 Replies to “Modetalente betrouwbaar?

 1. Gezien de prints en de stijl van de kleding, is dat bedrijf gewoon een voortzetting van Floridays, dat ook zo’n twijfelachtige reputatie had. Ze bestellen jouw bestelling in China, waar het het min of meer wordt nagemaakt. De binnenkant ziet er onafgewerkt uit. Maar het ziet er op de plaatjes inderdaad geweldig aantrekkelijk uit. Helaas….

 2. bedankt voor deze informatie. Mode Talente heeft inderdaad leuken kleding maar van op lichting hou ik niet van. Ik zal er dan ook geen gebruik van maken. De site heeft veel weg van de site Floriday. Is dit mode site wel te vertrouwen?? ik heb wat in de bestelling maar wacht op Uw antwoord of deze website wel te vertrouwen is anders veeg ik ook deze site van de computer.

 3. In nov 2019 bestelling gedaan, 2 jurkjes, 1 jas en oorbellen.
  Na 5 weken kwam er een jurkje van slechtere kwaliteit dan de afbeelding en 1 paar kapotte oorbellen.
  Mails gestuurd, standaard reaktie; ik moest de gegevens doorsturen terwijl ik dat al had meegezonden!!
  Nog meer mails, kwamen terug postvak vol.
  Deze week kwam er een reclamemail. Naar deze andere afzender (modetalente@edm.modetalente.com) weer mail gestuurd. Ik kreeg een vaag antwoord en was er klaar mee.
  Ik heb betaald via PayPal; klacht ingediend en nu met de webshop (fashion international) in onderhandeling. Als het op 6 april niet met ze opgelost is, kan ik PayPal vragen om het geld te retourneren. Nog afwachten of dat gaat lukken…
  Ik ben nu 5 berichten verder en heb geen toezegging.
  Het lijkt alsof men niet alles begrijpt of doet alsof!!
  Ik wil mijn geld terug voor de niet geleverde kleding en de kapotte oorbellen en om niet te hoeven terugsturen met hoge kosten wil ik 40 % korting op de jurk accepteren.
  Na een discussie over jurk en oorbellen, vat men samen dus de oorbellen vol bedrag terug en 40% korting op de jurk. Dat is alles…
  Niet dus! ook van de andere, niet ontvangen, jurk en de jas wil ik mijn geld terug!!
  tjongejonge wat een gedoe.
  NIET KOPEN DAAR!!

  1. Ik hoop dat Paypal iets doet, laat het ons weten! Bij mij heeft Paypal de claim zonder wederhoor gesloten. Modetalente heeft aan Paypal geantwoord dat ze de goederen gestuurd hebben. Daarmee was het voor Paypal klaar. Ze stuurden direct een incassobureau op me af omdat ik het bedrag gestorneerd had. De foto’s die ik liet zien van de slechte kwaliteit interesseerden ze niet. Ontvangen is ontvangen. Dus ik zeg, Ook stoppen met Paypal als ze de claims over Modetalente niet serieus gaan nemen. Ik vind dat ze hierin ook een verantwoordelijkheid hebben met hun betaaldienst. Maar tot heden interesseert het ze niets.

 4. Ik heb een bestelling gedaan op 3012-2019, kon gewoon door naar betalen, dus betaald via ideal, nooit een bevestiging ontvangen en mijn artikelen bleven in het mandje staan.
  Mail ontvangen, van Modetalente(德语), dat ik mijn bestelling niet had afgerond, rare Chinese tekens.
  Geld afgeschreven € 125,–, daarna verschillende contactmails eruit gedaan dat het niet klopte, hun reactie dat ze geen geld hadden ontvangen.
  Tot op heden geen oplossing en ik ben mijn geld kwijt.
  Heel zuur!!

  1. Vervelend te horen. Het duurt echt wel weken voordat je iets ontvangt. Dat heb ik zelf ook ervaren. Maar als je het al ontvangt, dan is het van zeer slechte kwaliteit. En terugsturen gaat ook niet. Dus sorry, hoe dan ook ben je je geld kwijt. Er zou iets tegen Modetalente gedaan moeten worden. Maar ik heb helaas ook geen idee hoe. Ik hoop dat deze blog hoog in Google komt en dat mensen eerst zoeken voordat ze geld overmaken!

  2. Vooral niet met Paypal hier mee aan de slag gaan, maar met jouw eigen bank, ik heb mijn geld terug door een klacht in te dienen bij mijn bank. Er zijn tientallen online webshops van deze zelfde oplichters internationaal. Paypal doet niets als je de bestelling hebt ontvangen, ook al heb je iets ontvangen wat 6 maten kleiner is dan wat je hebt besteld, en inderdaad van hele slechte kwaliteit.

 5. ZEER ONBETROUW BARE WEB WINKEL. ZE VERKOPEN SHIT SPULLEN ZEER SLECHTE KWALITEIT VOLDOET COMPLEET NIET AAN DE AFBEELDINGEN EN MATERIAAL BELOFTE.
  OOK TERUG ZENDEN IS NIET MOGELIJK JE KRIJGT DIRECT TE MAKEN MET EXTRA VERZEND KOSTEN DOOR DOUANE TAX PAS OP. EN TERUG BETALEN VAN NIET GELVERDE ARTIKELEN KUN JE WEL VERGETEN PAS OP PAS OP NIET KOPEN BIJ DEZE CITE !!!!!!!!

 6. De domeinen van deze goedkope Chinese webshop liggen vast bij GoDaddy[.]com. Met omgekeerd zoeken is het resultaat van het aantal webshops verbluffend. Er zijn 2.149 domeinnamen die van CHIV International Holding zijn. Dus 2.149 shops om ons op te lichten. Poe, hoe zijn we als consument hiertegen gewapend? Als de ene site uit de lucht gaat gooien ze gewoon een andere online. Hoe is dit te stoppen?
  https://www.reversewhois.io/?searchterm=chicv+international+holding+limited

 7. Deze site is van CHICV INTERNATIONAL HOLDING LIMITED in Hong Kong. Er zijn nog meer websites die van deze organisatie zijn zoals julieda[.]com en kittypopo[.]com. Als je gaat zoeken hebben ze ongetwijfeld nog wel een paar sites.

  Ook op PayPal lopen klachten tegen dit bedrijf. Ze lijken er niks aan te doen.

  https://www.paypal-community.com/t5/Disputes-and-Limitations/Don-t-buy-from-CHICV-INTERNATIONAL-HOLDING-LIMITED/td-p/1506498
  https://www.paypal-community.com/t5/Disputes-and-Limitations/CHICV-International-Holding-Limited/td-p/1603497/page/2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *