Modetalente nog steeds actief met oplichting

Ook ik ben er anno 2021 ingetrapt. Door Covid 19 heb ik al een jaar geen kleding gekocht. Ik hou niet van die zweterige pashokjes die nu volgens mij één grote besmettingshaard zijn. Ik zag dit Duitse bedrijf “Modetalente” met leuke kleding.

Met de site leek alles in orde, dus bestelde ik 4 items met een totale waarde van € 88
Ik betaalde via Ideal, maar zag dat op de afschrijving een hele andere nam stond: “ChicVgroup”, ik vertrouwde het niet en zocht op google die naam op.

Toen zag ik alle slechte reacties op dit bedrijf en begreep dat ik was opgelicht. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan, waarom heb ik niet eerst gekeken wat voor bedrijf dit was? Ik heb direct een mailtje terug gestuurd dat ik wilde annuleren. Ik kreeg allerlei vage slecht vertaalde mailtjes terug. Er gingen enkele dagen overheen met mailtjes over en weer overheen en uiteindelijk kreeg ik een mail dat ik mijn geld terug zou krijgen met aftrek van 15%, omdat ik zogenaamd niet binnen 24 uur had geannuleerd. Dat had ik wel gedaan! Maar ik dacht: ,,laat ik dat maar accepteren, het is beter dan niets.”

Nu krijg ik weer een vage mail dat de terugbetaling nog wel even kan duren, dezelfde mail als over de levering van de goederen. Ik heb er geen vertrouwen in dat ik mijn geld terug krijg. Ik lees op internet dat dit al jaren aan de gang is. Ik snap echt niet dat de politie niets kan doen tegen deze internetoplichting. Uiteindelijk leidt het ertoe dat mensen geen enkel vertrouwen meer hebben in online shoppen.

(Ingezonden bericht door gedupeerde particulier.)