De lekkerste hondenbrokken

Als hondeigenaar wil je alleen het beste voor je hond. Het is immers je maatje, door dik en dun. Voor mij geldt dat ook. Dus vanaf het allereerste moment dat Duke, een Rhodesian Ridgeback, bij ons kwam wonen heb ik mij druk gemaakt om zijn voeding. Alleen de beste hondenbrokken waren goed genoeg. Al is het best lastig om te bepalen wat het beste is.

Hondenbrokken of alleen vers vlees?

Ik geloof niet direct dat een hond alleen voeding uit vlees haalt (en dat dit rauw zou moeten zijn). Mens en hond zijn immers al zolang samen. De hond is in zijn spijsvertering echt wel mee-geëvolueerd met de mens. Uiteraard kun je ook aan je hond zelf zien waar hij/zij het meeste baat bij heeft. Onze Duke houdt van bewerkt eten, niet van rauw vlees. Uiteraard zoek ik wel naar hondenvoer met een hoog vleesaandeel.

Droog voer of nat voer?

Om meerdere redenen geef ik als basis de voorkeur aan droog voer, dus hondenbrokken. Maar als je hond kieskeurig is, en dat is onze Rhodesian Ridgeback, dan gaat de zoektocht van “wat is het beste hondenvoer” naar wat “zijn de lekkerste hondenbrokken”. Ik vond het vreselijk om hem met lange tanden te zien eten. Of gewoon dagen bijna niet! Nat voer vindt iedere hond geweldig. Maar dat wordt een beetje duur voor een volwassen hond van 45 kilo. En daarbij, ik kokhals er zelf van als ik dat ’s ochtends moet klaarmaken. Ik meng het wel af en toe door zijn hondenbrokken als hij weer dagen niet goed gegeten heeft. (Dat is misschien ook mijn fout!)

Merken hondenbrokken

Ik heb alle goede (en dure) merken hondenbrokken geprobeerd, van geëxtrudeerd tot koud geperst. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Optima Nova. Een voor mij onbekend merk omdat ze niet zo veel reclame maken. Maar mijn kieskeurige Ridgeback vindt dit lekker. Eindelijk! En, het is nog goede kwaliteit ook.

De lekkerste brokken: Optima Nova

Na enige zoektocht kwam ik uit op de website www.visan.es. De producent van dit merk hondenbrokken.

  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Vers vlees van de hoogste kwaliteit, zonder conserveermiddelen, kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen. Bevat natuurlijke antioxidanten (tocoferolen) en vitamine A, E en C.
  • Glutenvrij
  • Een enkele bron van dierlijke eiwitten
Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...