Goede wachtwoorden

Waarom bestaan goede wachtwoorden uit minimaal 8 karakters?

Heb jij ook het gevoel dat ze vragen je wachtwoord steeds langer te maken? Dat klopt helemaal! Goede wachtwoorden moeten aan deze voorwaarde voldoen om bestand te zijn tegen kraken.

Computers raden snel een kort wachtwoord

Bedenk dat je geen wachtwoord verzint voor een mens maar voor een andere computer. Een crimineel die wil inbreken zit echt niet zelf achter de computer om wachtwoorden te bedenken. Ze gebruiken hiervoor snelle computers die gewoon alle mogelijkheden één voor één proberen. Naar het schijnt kunnen per seconde meer dan 11 miljoen wachtwoorden geprobeerd worden! Heb je een te kort wachtwoord dan wordt dit snel geraden.

Meest gebruikte wachtwoorden

Internetcriminelen maken ook gebruik van een wachtwoordenboek waarin de meest gebruikte wachtwoorden zijn opgeslagen. Deze testen ze als eerste. Gebruik daarom nooit voor de hand liggende combinatie die je zelf makkelijk onthoudt. Want je bent vast niet de enige…

Varieer met letters, cijfers en tekens

Door je wachtwoord langer te maken, te variëren met kleine letters en hoofdletters, cijfers toe te voegen én tekens, maak je een goed wachtwoord. Er moet een veel grotere hoeveelheid combinaties worden onderzocht. Groot kans dat de computer het opgeeft en naar het volgende slachtoffer gaat.

Dus gewoon doen! Goede wachtwoorden zijn minimaal 8 karakters lang en gevarieerd met letters, cijfers en tekens.

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *