Geen gezichtscrème gebruiken

geen-gezichtscreme-gebruiken

Waarom ik nooit meer gezichtscrèmes gebruik

Ik ben opgezadeld met een dikke, vette huid. Dat is fijn als je ouder wordt, maar als puber is dat echt niet leuk. En niet alleen als puber, ik heb tot mijn 35ste altijd veel last gehad van acné. Dus ik heb alles geprobeerd, elk duur middeltje of creme dat er maar te verkrijgen was. Maar het werd nooit minder, meestal alleen maar erger. Tot ik bij een schoonheidsspecialiste kwam die uitsluitend met 100% natuurlijke middelen werkte. Let maar op zei ze, over een half jaar gebruik je zelfs geen make-up meer! Yeah right, dacht ik nog…. Ik en geen gezichtscrème gebruiken, die combinatie kon ik me niet voorstellen!

Afkicken van de huid

Van de één op de andere dag ben ik gestopt met smeren. Mijn huid had best moeite zichzelf te herstellen. Maar achteraf ging dat proces eigenlijk best snel. Binnen een paar weken werd mijn huid al zichtbaar beter en na een paar maanden herkende ik mijn huid niet meer terug. Gezond en stralend met maar hier en daar een pukkeltje. En inderdaad, zelfs van die vieze make-up op mijn gezicht heb ik geen zin meer in. Ik draag nu nog wel eens vloeibare make-up op mijn gezicht voor een feestje, maar het voelt afschuwelijk als je dat niet meer gewend bent.

Ik gebruik alleen nog maar olie

Olie en een vette huid? Ik hoor het je denken. Want wat we het liefst doen is de vette huid uitdrogen. Met als gevolg dat de huid alleen maar meer vet gaat aanmaken om het uitdrogende effect tegen te gaan. Met meer pukkels als gevolg.

Een goede olie (puur natuur) trekt goed in de huid. Ik gebruik het natuurlijk niet overdag, alleen voordat ik naar bed ga. Er zijn verschillende typen olie, ook de vetheidsgraad verschilt. Ik wissel een beetje af. En als mijn huid goed gevoed is gebruik ik soms dagen niks. Heerlijk! En het scheelt bergen geld.

De beste olie voor je huid

De beste olie vind ik arganolie, die gebruik ik het liefst. Maar ik wissel deze ook wel af met zoete amandelolie en onbewerkte kokosolie. Van kokosolie knapt je huid ook zienderogen op. Probeer het zelf ook gewoon eens! Je zult blij worden van het resultaat.

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...