Eczeem behandeling

Eczeem komt van binnenuit, dat heeft u ongetwijfeld al ergens gelezen. De oorzaak kan zo ontzettend divers zijn, dat is al een zoektocht op zich. Dat maakt de behandeling van eczeem ook lastig. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de andere persoon te werken. Maar, ik heb het recept van een crème waar meer mensen in mijn omgeving baat bij hebben. Dat wil ik graag met u delen. Baat het niet dan schaadt het niet!

Eczeem behandeling op natuurlijke wijze

Mijn man heeft alles geprobeerd en alles is voorgeschreven. Tot en met een intensieve lichttherapie aan toe. Maar geen resultaat. Het enige middel dat dan overblijft is corticosteroïdzalf. Maar door veelvuldig smeren werd zijn huid ontzettend dun. Dus ik wilde graag iets anders proberen.

Er zijn meer crèmes te koop om eczeem op natuurlijke wijze te behandelen. Hier vond ik twee nadelen aan. Het zijn kleine verpakkingen en best duur… het eczeem zat over het hele lichaam. Een tube van 30 gram is niks. En daarbij, de werkbare stoffen zijn in zulke lage hoeveelheden aanwezig.

Eczeem creme zelf maken

Zelf crème maken is absoluut niet moeilijk. Je hebt alleen wel veel grondstoffen nodig. Voor mij in dit geval geen probleem omdat ik ook veel crème nodig had. Ik heb uitgezocht wat in de commerciële crèmes verwerkt zat en hier op basis van homeopathie nog op aangevuld. Vanwege de houdbaarheid gebruik ik een waterbasis op alcohol. Dit wordt vanwege het uitdrogende effect eigenlijk afgeraden maar mijn man heeft er geen hinder van ondervonden. Onderstaand de ingrediëntenlijst van mijn eczeem crème.

  • 140 ml Hamamelisdestillaat als waterbasis (jeukstillend)
  • 30 ml Aloë vera maceraat 10%/90% soja olie (genezend)
  • 20 ml Calendulaolie (genezend, ondersteunend)
  • 15 ml Teunisbloemolie (ontstekingremmend)
  • 15 ml Jojobaolie (verzachtend)
  • 20 gram Lamecreme (nodig om water en olie te binden)
  • 25 druppels Elemi etherische olie (herstellend)
  • 20 druppels Roomse Kamille (kalmerend)
  • 25 druppels Lavendel (kalmerend)

Het aandeel etherische olie is wel het maximum. Dit geeft een flinke boost. Als de eczeem minder heftig is, is dit aandeel te verminderen. Roomse Kamille is ook een redelijk duur ingrediënt. Mijn man heeft een extreme vorm van hooikorst en is gevoelig voor huisdieren. En alles uit zich via zijn huid. Met deze crème houden we een extreme aanval onder controle. En het verzacht de huid.

Opmerking: dit artikel is geschreven door een consument die geen medische achtergrond heeft. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst, hoewel deze met zorg is samengesteld en beroepen ons op vrijheid van meningsuiting. Mocht u het recept van de crème gebruiken dan is dit op eigen risico. Er zijn geen allergische reacties bekend op Elemi, Roomse Kamille of Lavendel, wij raden wel aan dit zelf op de huid te proberen. Dank uw wel voor uw begrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *