Denorex shampoo niet meer leverbaar?

Al meer dan 20 jaar gebruik ik Denorex Rx shampoo tegen mijn hoofdhuidprobleem. Het is de enige shampoo die werkt én die niet zorgt voor nog meer ontstekingen. Deze speciale shampoo is af en toe niet leverbaar, maar nu lijkt het helemaal uit de handel genomen. Denorex is/was alleen verkrijgbaar op recept via de apotheek. Ik ben ten einde raad, wie heeft of weet een goed alternatief?

Wat zit er in Denorex Rx?

De werkzame stoffen in Denorex Rx zijn koolteer en menthol. Deze shampoo wordt gebruikt tegen schilfering, ontstekingen en jeuk bij huidproblemen van de hoofdhuid. Koolteer remt ontstekingen, bevordert een normale groei van de huid, stilt de jeuk, werkt licht ontsmettend en vermindert zwelling doordat het de bloedvaten vernauwt. Menthol is toegevoegd vanwege het verkoelende en jeukstillende effect.

Alternatief voor Denorex shampoo

Een perfecte shampoo, waarom wordt deze uit de handel genomen? Als alternatief krijg ik altijd Selsun Shampoo aangeboden, maar dat werkt bij mij gewoon niet. (Ik heb zeer ernstige vorm van psoriasis, niet zomaar last van schilfers.)

Ik lees op internet wel over ‘Tarmed Shampoo’ als alternatief of over Clobex. Laatst genoemde is gebaseerd op corticosteroïde en dat gebruik ik dus liever niet.

Denorex Rx online kopen

Als je weet waar ik Denorex Rx online kan kopen, laat hieronder een berichtje achter. Er zijn wel meer teershampoos verkrijgbaar maar daar zitten meestal ook weer veel andere stoffen in (parfum) waar mijn huid op reageert. Reviews of ervaringen van andere teershampoos hoor ik ook graag.

Henk
PS: de webbeheerder stuurt reacties op dit artikel over Denorex shampoo aan mij door, jouw ervaring en tips zijn meer dan welkom!

12 Replies to “Denorex shampoo niet meer leverbaar?

 1. Hi,

  Herkenbaar probleem. Ik heb de Denorex ook gevonden via Amazon.com, even zoeken op Denorex Therapeutic Maximum Itch Relief Dandruff Shampoo & Conditioner. Deze bevat de koolteer en menthol die in de “originele” Denorex ook zit.

  Succes!

  Groeten,

  Anneke

 2. Hi,
  Hier hetzelfde probleem. Mijn man gebruikt het voor ernstige psoriasis op zijn hoofdhuid.

  Ik heb de Denorex inderdaad gevonden via amazon.com. Er staan daar een aantal soorten en je moet even zoeken op de Denorex Therapeutic Maximum Itch Relief Dandruff Shampoo & Conditioner. Hier zit de koolteer en menthol in.
  Succes!

  1. Gewéldig bedankt voor de tip. Mijn man is ten einde raad. Heeft nu lotion voor op de hoofdhuid van de huisarts. Hij wist van de shampoo maar is niet meer te krijgen, en hij zei ook dat hinderden mensen er baat bij hebben. Te gek voor woorden…
   Nu vergaat hij van de pijn en het brandt vréselijk. Hij huilt zelden maar nu staat hem het huilen echt nader dan het lachen. Ik heb het net bij Amazon besteld, en precies ingetypt wat u beschreef. 3 flessen voor 44 euro… we zijn heel erg benieuwd. Nogmaals bedankt.

   1. Wij hebben 11 september besteld en afgelopen zaterdag viel de shampoo op de mat. Het is idd bijna hetzelfde (ruikt hetzelfde, schuimt iets meer) maar Henk is er heel blij mee. Bedankt Anneke voor de tip en hopelijk werkt het voor jouw man ook Liesbeth.

  1. Ben benieuwd hoe het gaat met de Tarmed shampoo, heb je deze al gebruikt? Zit helaas ook zonder denorex en de jeuk neemt weer toe evenals de schilfers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *