De 5 sleutels tot een gelukkig leven

geluk.jpg

Hoe vind je geluk? Hoe een gelukkig leven te leiden? We willen allemaal een gelukkig leven leiden. Maar meestal lijken we op zoek naar geluk in je horoscoop, op de verkeerde plaats of misschien de verkeerde benadering ervan. In werkelijkheid is er, als het op geluk aankomt, echt geen “one-size-fits-all” recept dat voor iedereen werkt. We zijn allemaal verschillend. Wat iemand gelukkig maakt, is misschien niet het ideaal voor een andere persoon.

Met dit in gedachten kunnen we gemakkelijk in de verleiding komen om te denken dat als mensen zo verschillend zijn, de logische conclusie zou zijn dat er zoveel verschillende benaderingen en paden naar geluk zouden kunnen bestaan als het aantal mensen op deze planeet. Deze benadering is echter te algemeen en biedt geen enkele hulp aan degenen die oprecht een duidelijke begeleiding zoeken of op zijn minst een hint over hoe we geluk in ons leven kunnen vinden. We zijn allemaal op zoek naar een aantal bewezen manieren om geluk in onze werkelijkheden te vergeven en te materialiseren, omdat geluk tenslotte een centraal doel van het menselijk leven is, zoals Aristoteles in zijn tijd zei, het doel van het leven is om gelukkig te zijn, met als de 14e Dalai Lama erop heeft gewezen.

Dus als zoeken naar een universele oplossing voor geluk beperkend lijkt, en denkend dat er evenveel paden naar geluk kunnen zijn als het aantal mensen op deze planeet vaag lijkt en niet nuttig als een voorstel, wat zou dan de juiste, praktische benadering kunnen zijn? tot het vinden van geluk in ons leven?

Om te beginnen kunnen we het beste worden bediend door een benadering te omarmen die verschillende opties of wegen omvat of overweegt, net zoals een fysieke bestemming in onze wereld op verschillende manieren kan worden benaderd, alleen maar in gedachte houden dat geluk niets is. Niet de bestemming, maar een reis.

Ten tweede zijn we op zoek naar een propositie die ingebakken is in wijsheid en wetenschap, met een solide basis. In dit verband moeten we erkennen dat het bereiken van geluk sinds mensenheugenis de hoofden van grote wijzen, filosofen, artsen, psychologen en wetenschappers bezig houdt. Wat hebben ze allemaal gemeen in hun conclusie? Is er een gemeenschappelijk patroon dat we kunnen identificeren en gebruiken als een blauwdruk voor het vinden van geluk in ons leven?

Meer dan 5000 jaar geleden hadden oude culturen een duidelijke kosmologie die de basisprincipes begreep die het universum regeren en alles wat erin zit, inclusief menselijk gedrag. Eén basis onderdeel van deze kosmologie was een systeem gebaseerd op de interactie van vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. In feite zijn de holistische systemen die worden gebruikt voor genezing, zoals Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda, gebaseerd op de interactie van vijf elementen in het menselijk lichaam, geest en emoties.

En het interessante punt is dat volgens de moderne psychologie, in het bijzonder na de bevindingen van Wilhelm Reich (de vader van Mind-Body psychologie), zoals gesystematiseerd door Alexander Lowen, de meeste mensen in vijf verschillende personagestructuren kunnen worden ingepast. Reich en Lowen gaven ons een zeer nuttig protocol om de verbinding tussen lichaam en geest vanuit vijf verschillende perspectieven te begrijpen.

Als we de waardevolle inzichten van de psychologie en de oosterse filosofie samenbrengen en samenvoegen, komt er een heel duidelijk beeld naar voren: er zijn vijf elementen, vijf karakterstructuren en, als logische convergentie, vijf verschillende wegen naar geluk. Deze holistische benadering houdt in dat rekening wordt gehouden met de gedragsverzekeringen die door de psychologie worden geboden, via het concept van karakterstructuren, samen met de inzichten van de vijf elementen die ons door de oude Indiase en Chinese systemen zijn gegeven, om vijf duidelijk verschillende wegen of paden te identificeren op blijheid.

Als we de belangrijkste kenmerken van elk van de vijf elementen die het universum op een praktische manier besturen op de juiste manier begrijpen en de belangrijkste eigenschappen kennen van elk van de vijf karakterstructuren die de psychologie bij mensen heeft geïdentificeerd, moeten we vijf duidelijke hoofdpersonen types kunnen afbakenen met hun specifieke verschillende sterke punten, uitdagingen en oplossingen als het gaat om het dagelijks leven van geluk. Dit betekent dat mensen door hun persoonlijkheidstype te kennen en wat voor hen werkt op basis van hun unieke emotionele structuur, de kans krijgen om hun meest vreugdevolle paden te volgen en een gelukkig leven te leiden dat in overeenstemming is met hun uniekheid.

Bron
Zodiac Horoscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *