CO2-compensatie; plant een bos

Deze week viel ons oog op een artikel op NU.nl waar geschreven wordt dat het planten van 1 biljoen bomen ons wereldwijde milieuprobleem oplost door CO2-compensatie. Direct doen dachten wij! Want dat is omgerekend 133 bomen per persoon op aarde. Kostprijs voor een boom 0,27 cent dus dat is 36 Euro per persoon.

Eén miljard hectare bos nodig voor CO2-compensatie

In het rapport van de wetenschappers in Science Magazine staat het volgende: “A new analysis finds that adding nearly 1 billion additional hectares of forest could remove two-thirds of the roughly 300 gigatons of carbon humans have added to the atmosphere since the 1800s.” Omgerekend is dit een gebied zo groot als de Verenigde Staten.   Volledige CO-2 compensatie door het planten van bomen lijkt ons dus niet haalbaar. Maar het is wel noodzakelijk om te blijven aanplanten. Zeker nu met de tragedie van bosbranden in Brazilië.

Iedereen kan bijdragen aan een beter milieu

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat. Trees for All heeft oplossingen voor zowel de particuliere als de zakelijke klant.

Doneer aan Trees for all

Als particulier doneer je met 12,50 Euro twee bomen. Eén in Nederland en één in Oeganda. Voor bedrijven zijn er ook mooie programma’s. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...