Circulaire economie Nederland

Betekenis circulaire economie

Het woord circulair betekent ‘rond’ of ‘kringvorming’. Een cirkel heeft geen duidelijk begin en een eind. De betekenis van een circulaire economie is dat grondstoffen telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. Dus dat de herbruikbaarheid oneindig is.

Waarom willen wij een circulaire economie?

Om producten te maken zijn grondstoffen nodig. Grondstoffen zijn niet oneindig beschikbaar. Sommige grondstoffen zijn zelfs al schaars geworden. Het is dus een enorm milieutechnisch voordeel als wij producten kunnen hergebruiken. Het tweede voordeel is dat we hierdoor afval verminderen. Met de hoeveelheid bewoners van onze aarde, die nog steeds groeiende is, is het noodzakelijk dat wij circulair denken stimuleren.

Wat doen wij aan een circulaire economie in Nederland en hoe doen we dat?

Over dit vraagstuk heeft het Planbureau voor de leefomgeving zich gebogen. In januari 2019 is er een rapport gepubliceerd over alle lopende initiatieven in Nederland. Dat circulariteit heel moeilijk is blijkt wel uit dit rapport. Recycling is voor ons land al heel normaal, maar recycling is iets anders dan circulariteit. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ook recycling belangrijk is! Wil je alles weten over onze circulaire economie? Download dan onderstaand het rapport.

Download rapport Planbureau voor de leefomgeving

Lastige termen? Ontdek de verschillen tussen de woorden recycling en circulaire economie

Totaal mee oneensOneensGeen meningEensTotaal mee eens (Nog geen stemmen)
Laden...