BVA Auctions review

Hoe goedkoop bent u uit als u spullen koopt op een online veiling? Wij helpen u op weg met deze review op BVA Auctions. Wij spreken hier uit eigen ervaring. En zeker niet eenmalig, want het is zo verleidelijk om mee te bieden. Wij zijn vast niet de enige die graag bieden op veilingen. Hier moet u op letten!

Online veilingen

Het verdienmodel van online veilingen is begonnen met faillissementsverkoop. Een eenvoudige manier om zoveel mogelijk geld op te halen voor een inboedel. Online maakt immers een groot publiek bereikbaar. Dat het een succes is mag duidelijk zijn, er zijn inmiddels diverse online veilingen. BVA Auctions is wel een van de bekendste en met een zeer fijne app op de telefoon. Vandaar dat wij deze review ook over deze veiling schrijven. De andere veilingsites hebben wij geen ervaring mee. Maar, we gaan er vanuit dat dit in grote mate hetzelfde zal zijn.

Review van BVA Auctions

Het feit of u zich na de koop opgelicht voelt of niet, heeft een beetje te maken met welke veiling u mee doet. De faillissementsveilingen zijn zeker interessant. Hier maakt u kans om voor een mooie prijs spullen te kopen, zeker als ze niet gangbaar zijn. Zoals de inrichting van een professionele keuken of inrichting van een magazijn. Hier hebben wij dan ook best een paar keer een mooie slag geslagen. Maar let altijd goed op de extra kosten zoals BTW, veilingkosten en transportkosten. Als u niet goed oplet bent u meer geld kwijt dan het in de winkel kost!

Dagveilingen…. ons advies, niet doen!

Omdat het zo succesvol bleek is er een heel ander businessmodel uitgekomen. Er worden dagelijks nieuwe producten aangeboden die ook nog eens gratis thuisbezorgd worden. Dat klinkt aantrekkelijk of niet dan? Maar let op, dit is gewoon hartstikke commercieel en er moet op verdiend worden. Zelden zult u hier een echt een koopje doen. Zeker omdat u altijd overboden wordt. En hoe verleidelijk is het dan om toch maar weer te bieden want u heeft uw zinnen op dat artikel gezet. Wij hebben niet anders gedaan.

BVA Auctions biedstrategie

BELANGRIJKE TIP: check altijd eerst de prijzen bij normale online winkels. En zet voor uzelf dan een hele duidelijk grens wat u wenst uit te geven inclusief alle kosten. En laat u niet verleiden daar overheen te bieden. Het beste stelt u een autobod in en kijkt er daarna niet meer na. Zo heeft u er de meeste kans op dat u echt een koopje doet. Want laat u zich verleiden te blijven bieden dan betaalt u meer als de kosten er uiteindelijk overeenkomen.

En ook hier geldt net als op veel andere sites, de foto’s zijn vaak mooier dan hetgeen je uiteindelijk krijgt. Het is veel lage kwaliteit dat hier aangeboden wordt.

Ervaring BVA Auctions

Hierbij één van onze ervaringen met BVA Auctions op een dagveiling. Al dagenlang hielden wij dezelfde kunstplant in de gaten. Maar, voor onszelf wel een duidelijk limiet gesteld wat deze mocht kosten. Onderstaand de foto van BVA Auctions. Prachtig toch? Maar om op de door ons gestelde prijs te komen heeft ons zeker twee weken gekost en toen was hij van ons.

De kwaliteit? Mwah, nepper dan nep. Dus eerlijk gezegd een miskoop. Wij hebben er inclusief kosten EUR 17,- voor betaald. Als je de plant van hetzelfde merkt koopt is deze EUR 22,99. Toch EUR 6 goedkoper zul je zeggen? Toch voelen wij ons weer een beetje opgelicht. En als we planten hadden gaan vergelijken hadden we misschien wel iets heel anders gekozen. Want uiteindelijk staat er maar één keuze op de veiling. (De hangplanten die wij gekocht hadden was helemaal troep, die zijn linea recta de prullebak ingegaan. Letterlijk weggegooid geld.)

Sites als BVA Auctions gokken op de impulsaankoop en emotie die het bieden opwekt. Het werkt namelijk verslavend…

En dan ga je even zoeken en dan zie je onderstaande aanbieding. Ja, duidelijk voelen wij ons nu opgelicht.

One Reply to “BVA Auctions review”

  1. hoi wij fam kroon uit prinsenbeek ik bood op Parfum iv naar mijn idee lekker en best goede merken te samen voor meer dan 430 euro natuurlijk want!!!! r kwamen alle kosten bij maar het was een klein doosje met al de flesjes en ik ga dan heel blij ruiken oui de ftlesjes gingen niet open en degene die open waren bleek geen lucht aan te zitten Water dus het wat er in zat let op het waren dus allemaal winkelvoorbeelden zonder parfum maar water wat nu en voor elk flesje waar ik op bood kost elke keer weer thuisgezorgd koste bij elkaar 83 euro als ik hetzelfde doosje door post.nl laat thuis gezorgen kost eht nog geen 10 euro dus echt bva zijn oplichters gr janny kroon

Comments are closed.