Blauwe diesel

***Under Construction***

Blauwe Diesel nadelen prijs ervaringen verbruik

Wat is blauwe diesel?

Blauwe diesel is de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment. Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige olie en restafval. Het is volledig hernieuwbaar en heeft een minimale CO2-uitstoot. De naam blauwe diesel komt van de kleurstof die ze aan de olie toevoegen om het herkenbaar te maken.

Voordelen van blauwe diesel

Rijden op blauwe diesel biedt voordelen op het gebied van duurzaamheid. Deze brandstof heeft 89% minder uitstoot, zoals fijnstof, roet en zwavel. Het is een hernieuwbare brandstof en kent geen schaarste. Onze fossiele brandstoffen zijn eindig.

Rijdt elke auto op blauwe diesel?

Dieselmotoren hebben geen technische aanpassingen nodig om op blauwe diesel te rijden. Het grootste probleem is dat het nog niet ruimschoots verkrijgbaar is in Nederland.

Waar wordt blauwe diesel van gemaakt?

Deze diesel wordt gemaakt van afval van plantaardige oliën. Verder wordt er voortdurend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om nog meer restafval te bewerken dat het geschikt is om er diesel van te maken. De verwachting is dat dit een grote vlucht gaat nemen.

De prijs van blauwe diesel

Blauwe diesel is duurder, zo’n 8 tot 15 cent per liter dan conventionele diesel. Of je ook zuiniger of minder zuinig rijdt is ons niet bekend dus doen we geen uitspraken over.

Ervaringen met blauwe diesel

Heeft u een positieve of negatieve ervaring met blauwe diesel? Laat dan hieronder uw reactie achter.