Banken zijn boeven

‘Banken zijn boeven’ is een kreet die iedereen kent. Waarom precies dan? Omdat bankiers veel geld verdienen? Dit is de echte waarheid… Misschien dat we ons geld toch weer beter in een oude sok kunnen stoppen?

Witte boorden criminaliteit

Toen in 2008 de economie een klap kreeg en Lehman Brothers failliet ging werd er dagelijks over gesproken. Ook wel ‘witte boorden criminaliteit genoemd’. Dit is een vorm van criminaliteit gepleegd door een persoon met een hoge sociale status én die door zijn status daar toe ook in staat is. Eerlijk gezegd dacht ik “ach ze verdienen veel geld en dan zijn mensen al snel jaloers”. Wat kan een bank er nu eigenlijk aan doen? Of zijn banken echt boeven?

Wat is geld nu eigenlijk?

Maar wat is geld nu eigenlijk? Op mijn zoektocht 10 jaar later, om te begrijpen wat geld is en waar de waarde vandaan komt, kwam ik op een artikel uit die ik zeer interessant vond. U misschien ook wel. Ik gebruik dit platform om de boodschap weer verder te delen. Omdat de site niet erg actief lijkt heb ik de inhoud in PDF-gezet. Deze kunt u hier downloaden. De originele bron is Mensenrechten.org.

Opmerking: dit artikel is geschreven door een particulier zonder binding met of een financiële instelling. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid op de inhoud van deze tekst. Voel vrij om te reageren op dit artikel om feiten of fabels te verhelderen.