Badkamer verbouwen? 5 praktische ontwerptips.

Heeft u plannen om uw badkamer te gaan verbouwen? Bezint eer gij begint is niet voor niets een bekend spreekwoord. Wij kwamen pas na de verhuizing erachter hoe fijn onze oude badkamer ontworpen was. Hierin waren wij volledig ontzorgd door een goede badkamerspecialist dus bij heel veel keuzes hadden wij niet bewust stil gestaan. Nu weten wij waarom! Dus lees deze 5 praktische ontwerptips en neem deze mee bij de verbouwplannen.

1. Wasbak, waskom of toch een wastafel?

uls je je laat inspireren op bijvoorbeeld Pinterest door badkamers, dan zie je negen van de tien keer moderne waskommen gecombineerd met robuust hout. Hartstikke gaaf om te zien. Ons advies, kijk eerst eens hoe jij de wasbak gebruikt. Vind je het lekker om je gezicht onder de kraan te wassen? Dan heb je veel ruimte nodig om te kunnen spetteren en spatten. Een kleine wasbak of waskom is dan absoluut niet prettig. En met een houten wastafelblad moet je al helemaal oppassen wat je doet met je haar verven, lenzenvloeistof, etc. Of je moet het niet erg vinden dat deze er binnen de kortste keren niet meer mooi uitziet. Makkelijk schoonmaken en makkelijk in gebruik is een lange wastafel met een geïntegreerde wasbak. Volledig uit hetzelfde onderhoudsvriendelijke materiaal. Een ook dat kan er super strak en modern uitzien. Zoals op onderstaande foto te zien is.

2. Zwevend badkamermeubel

Een belangrijke ontwerptip vinden wij een zwevend badkamermeubel. Een badkamer is bij uitstek een verzamelplaats van stof, huidschilfers en haren. Combineer dit met hoge luchtvochtigheid en je kunt wel raden wat er gebeurt. Een zwevend badkamermeubel blijft schoon en de vloer is lekker snel schoon te maken. Bovendien, alles wat van hout is en veel met water in aanraking komt zwelt op. Een houten badkamermeubel dat op de vloer staat is dus nooit ideaal. Badkamer verbouwen? Ga voor een zwevend interieur!

3. Verwarmde spiegel

Niets is zo vervelend als een beslagen spiegel na het douchen. Ken je dat? Dat je met de handdoek de spiegel staat droog te wrijven en dat die als gevolg hiervan altijd onder de strepen zit. Als je toch je badkamer gaat verbouwen, hou dan direct rekening met een verwarmde spiegel. Dat een enorme luxe.

4. Vloerverwarming met eigen thermostaat

De meeste woningen zijn tegenwoordig wel voorzien van vloerverwarming. Dat is natuurlijk een heerlijke warmte. Ook wordt de badkamer steeds vaker bij de master bedroom geïntegreerd. Als u dit ook van plan bent, hou dan wel rekening met het gewenste klimaat in de twee ruimtes. Een slaapkamer is fijn als het koel is, een badkamer is fijn als het behaaglijk warm is. Dit gaat niet als u de ruimte op één thermostaat schakelt. Geef de badkamer dus altijd een eigen thermostaat.

5. Afneembare muurverf

Per liter betaalt u er een klein beetje meer voor. Maar u zult er veel gemak van hebben. Vooral boven de wastafel is afneembare muurverf een must. Zo houdt u een stralend witte muur en is even afnemen met wat warm water voldoende om tandpastavlekken te verwijderen. Wat ons betreft ook een onmisbare tip.

Heeft u ook tips voor een badkamer verbouwen? Laat ze dan gerust achter bij de opmerkingen.