Afvallen lukt niet: 3 oorzaken waarom niet!

afvallen-lukt-niet.jpg

Ik kan niet afvallen is niet mogelijk is een veelgehoord gezegde onder degenen die wel willen maar niet kunnen, hetzij vanwege genetica of andere gezondheidsproblemen.

Er zijn veel redenen waarom sommige mensen niet kunnen afvallen. Wanneer iemand een genetisch probleem heeft waardoor hij niet kan afvallen, is dit vaak te wijten aan anorexia of spierdysmorfie. Andere redenen zijn onder meer het hebben van medische aandoeningen die van invloed zijn op het vermogen van hun lichaam om kilo’s kwijt te raken. Afvallen lukt niet voor veel mensen, maar in dit artikel geven we drie redenen en tips om je verder op weg te helpen!

Afvallen is psychisch niet mogelijk

Je hebt misschien wel eens gehoord van de term ‘emotioneel eten’. Het is wanneer een persoon voedsel eet dat ze associëren met bepaalde emoties, zoals troostmaaltijden of junkfood.

Er zijn veel factoren die kunnen leiden tot emotioneel eten, zoals genetica en psychosociale factoren. Genetica kan een rol spelen in hoe een persoon op bepaalde voedingsmiddelen reageert, terwijl psychosociale factoren verband kunnen houden met sociale situaties en stressniveaus.

Afvallen is psychologisch niet mogelijk vanwege deze emotionele triggers en de manier waarop genen reageren op zaken als honger. Maar met de hulp van psycholoog wordt het voor hen gemakkelijker om hun gezonde gewoonten vol te houden en hun gewicht onder controle te houden.

Afvallen gaat niet door hormonen

De schildklier is verantwoordelijk voor het reguleren van je stofwisseling en de aanmaak van hormonen. Het regelt ook hoeveel energie je hebt en de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt.

Veel mensen hebben ontdekt dat ze ondanks hun inspanningen niet in staat zijn om af te vallen vanwege een schildklierprobleem. Schildklieraandoeningen kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder blootstelling aan chemicaliën, omgevingsfactoren, genetica en voeding. Veel mensen bij wie schildklierproblemen worden vastgesteld, merken vaak dat hun symptomen verbeteren wanneer ze hormoonblokkers gebruiken om de hoeveelheid hormonen die in hun lichaam wordt geproduceerd te verminderen.

Hormoonblokkers kunnen mensen helpen die moeite hebben met afvallen vanwege hormonale onevenwichtigheden zoals hypothyreoïdie of polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). Ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van de behandeling van andere aandoeningen zoals obesitas of anorexia nervosa.

Afvallen gaat niet door stress

Stress is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Het kan het voor mensen moeilijk maken om af te vallen. Maar met de hulp van een therapeut voor geestelijke gezondheidszorg, kun je leren omgaan met de stress in je leven. De oorzaken van stress kunnen fysiek en psychologisch zijn. Geestelijke gezondheidsspecialisten kunnen je helpen de bron van stress te identificeren, waardoor deze wordt verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *